Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

18 Nisan 2010 Pazar

Hint usulü tandır tavuk Tarifi

Malzemeler


* 1 piliç (yaklasik 1.5 kg, parcalara ayrilmis veya hazir olarak 6-8 parca kemikli gogus ve but karisimi)
* 3 cm taze zencefil
* 2 çorba kasigi limon suyu
* 4 dis sarimsak
* 1 bardak yogurt
* tuz
* ¼ tatli kasigi karanfil
* 2 çorba kasigi zeytinyag
* 1 çorba kasigi toz kimyon
* 1 çorba kasigi kirmizi, 2 çorba kasigi sari yemek boyasi (istege bagli- Tandoori tavuk bildiginiz gibi nar kirmizisi renkte olur)
* ½ tatli kasigi kakule (cardamom)
* ½-1 tatli kasigi pul biber ( Miktar istediginiz aciliga bagli)
* ½ tatli kasigi taze çekilmis karabiber

Yapılışı


Pilici sekiz parçaya ayirin. Derilerini cikarip, yaglari temizleyin.
Her parçanin yanlarinda biçakla yariklar açin (terbiye bu yariklarin içine girerek ete daha iyi nüfuz eder).
Terbiye için tüm malzemeyi mutfak robotunda çekin.
Pilici terbiyenin içinde buzdolabina alarak bir gece bekletin. (2 gece de bekliyebilir, ne kadar uzun kalirsa o kadar daha iyi. Ara sira tavuklari cevirin)
Ertesi gün pilici bir tepsiye yerlestirilmis tel izgara uzerine dizin. 250C dereceye isittiginiz firinda yaklasik 40-50 dakika veya pisenedek, arada terbiye sosu ve yagla banyo ederek pisirin.
Firin yerine komurde pisirirseniz tavugun tadi daha da guzel olur.
Kurumamasi icin sık sık terbiye sosu ve yagla banyo etmegi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>