Malzemeler
1 adet yumurta
1/2 demet dereotu
1,5 çorba kaşığı un
tuz
2 çorba kaşığı pirinç
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 bardak haşlanmış nohut
1/2 demet ıspanak
1/2 demet nane
Yapılışı
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.
Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir.
Bu çorba semizotu, ebegümeci gibi yeşillikler kullanaak da yapılabilir.
7 Nisan 2010 Çarşamba
Dovğa Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Azerbaycan Mutfağı,
Azerbaycan Yemekleri,
Azeri Mutfağı,
Azeri Yemekleri,
Dovğa Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder