Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Nisan 2010 Cumartesi

Limonlu Çorba Tarifi

Malzemeler


* 150 gram pirinç
* 2 litre tavuk suyu
* 4 yumurta
* 2 limon
* 2 tane kereviz
* iki gram karabiber



Yapılışı


Temizlenip yıkanan pirinç suda 30 dakika bekletilip süzülür.

Temizlenmiş kereviz kıyılır.

Limonun suyunu sıkılır, kabuğunu doğranır.

Tavuk suyu büyük bir tencerede kaynatıldıktan sonra içine pirinç atılır ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır.

Tencere ateşten alınır.

Yumurtalar bir kaba kırılır ve karıştırarak içine limon suyu, doğranmış limon kabuğu ve birkaç kaşık tavuk suyu eklenir.

Bu karışım hazırlanmış pirinç tenceresine dökülür.

Tencere tekrar orta ısıda ateşe yerleştirilir ve 2-3 dakika daha kaynatılır.

Çorbanın üzerine karabiber ve kıyılmış kereviz atılır.

Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>