Malzemeler
* 150 gram pirinç
* 2 litre tavuk suyu
* 4 yumurta
* 2 limon
* 2 tane kereviz
* iki gram karabiber
Yapılışı
Temizlenip yıkanan pirinç suda 30 dakika bekletilip süzülür.
Temizlenmiş kereviz kıyılır.
Limonun suyunu sıkılır, kabuğunu doğranır.
Tavuk suyu büyük bir tencerede kaynatıldıktan sonra içine pirinç atılır ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır.
Tencere ateşten alınır.
Yumurtalar bir kaba kırılır ve karıştırarak içine limon suyu, doğranmış limon kabuğu ve birkaç kaşık tavuk suyu eklenir.
Bu karışım hazırlanmış pirinç tenceresine dökülür.
Tencere tekrar orta ısıda ateşe yerleştirilir ve 2-3 dakika daha kaynatılır.
Çorbanın üzerine karabiber ve kıyılmış kereviz atılır.
Sıcak servis edilir.
10 Nisan 2010 Cumartesi
Limonlu Çorba Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Çin Yemekleri,
Çorbalar,
Limonlu Çorba Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder