Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

20 Nisan 2010 Salı

Malahto – Cevizli Fasulye Tarifi

Malzemeler


* 2 kilo teze yeşil fasulye (iplikli olmamasına özen gösterilmelidir)
* 2 su bardağı bardak ezilmiş ceviz
* 3-4 diş sarımsak
* 2-3 dal pırasa
* Yeşil biber (1 tane)
* Tuz
* Baharat gillerden reyhan otu



Yapılışı



1- Fasulyeler ayıklanır ve kırılarak bir tencereye doldurulur. Su ilave edilerek haşlanır.
2- Haşlanan fasulyenin suyu tencerenin dibinde 3-4 bardak kadar kalınca.
3- Ceviz, reyhan, sarımsak, biber, prasa hepsi bir kapta ezilerek karıştırılır ve yeteri miktarda tuz eklenerek bu karışım dibinde 3-4 bardak su kalan haşlanan fasulyeye eklenir.
4- Eklenen malzemelerle birlikte fasulye güzelce karıştırılır. Ateşten alınır. Özellikle mısır ekmeği ile yenilmesi tavsiye edilir. Artık malahtomuz servise hazır haldedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>