Malzemeler
* 2 kilo teze yeşil fasulye (iplikli olmamasına özen gösterilmelidir)
* 2 su bardağı bardak ezilmiş ceviz
* 3-4 diş sarımsak
* 2-3 dal pırasa
* Yeşil biber (1 tane)
* Tuz
* Baharat gillerden reyhan otu
Yapılışı
1- Fasulyeler ayıklanır ve kırılarak bir tencereye doldurulur. Su ilave edilerek haşlanır.
2- Haşlanan fasulyenin suyu tencerenin dibinde 3-4 bardak kadar kalınca.
3- Ceviz, reyhan, sarımsak, biber, prasa hepsi bir kapta ezilerek karıştırılır ve yeteri miktarda tuz eklenerek bu karışım dibinde 3-4 bardak su kalan haşlanan fasulyeye eklenir.
4- Eklenen malzemelerle birlikte fasulye güzelce karıştırılır. Ateşten alınır. Özellikle mısır ekmeği ile yenilmesi tavsiye edilir. Artık malahtomuz servise hazır haldedir.
20 Nisan 2010 Salı
Malahto – Cevizli Fasulye Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
cevizli fasulye,
Gürcistan Yemekleri,
Malahto Cevizli Fasulye Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder