Malzemeler
* 1 tane tavuk göğsü
* 4 bardak ezilmiş ceviz
* 1 baş sarımsak
Yapılışı
1- Tavuk göğsü tencerede haşlanır. Haşlama suyu bir kenara ayrılır.
2- Haşlanan tavuk tencereden alınır ve didiklenerek parçalara ayrılır.
3- Ayrılan tavuk suyun içine, ezilmiş (veya robotta çekilmiş) ceviz ve yine ezilmiş olan sarımsa dökülür ve ikisi beraber iyice karıştırılır.
4- Son olarak da bu karışıma didiklenmiş olan tavuk parçaları dökülür hepsi birlikte yine karıştırılır. Artık tavuğumuz yenilmeye hazır hale gelmiştir.
5- Varsa mısır ekmeği yoksa buğday ekmeği ile servis yapılır.
20 Nisan 2010 Salı
Cevizli Tavuk Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
cevizli tavuk,
Cevizli Tavuk Tarifi,
et yemekleri,
Gürcistan Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder