Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

19 Ağustos 2010 Perşembe

Açma

Malzemeler: 
  1 kg un, 1 paket maya (42 gr), 1 su bardağı ılık süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 adet yumurta (sarılarını ayırın, üzerlerine süreceksiniz), 1 tatlı kaşığı mahlep, yeterince susam.

Yapılışı:
Mayayı, ılık sütte şekerle eritin. Unu geniş bir kaba dökün. Ortasını havuz gibi açarak susam hariç kalan malzemeleri ilave edin.
Gerekirse ılık su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, yarım saat mayalandırın. Hamuru dörde bölün, her bir bezeyi rulo haline getirin. Ruloları 3-4 parçaya ayırın.
Saç örgüsü gibi kıvırarak simit şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serperek tekrar yarım saat mayalandırın. 180 0C derecede üzerleri kızarana kadar pişirin (hemen piştikleri için dikkatli olun).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>