Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

5 Ağustos 2010 Perşembe

Peynirli milföy böreği ve vişneli milföy tatlısı

peynirli milföy böreği
vişneli milföy tatlısı

Malzemeler:
• 20 adet milföy hamuru
Börek harcı için:
• 2,5 su bardağı yıkanıp çatalla ezilmiş beyaz peynir
• 1 su bardağı, yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış maydanoz
• 1 adet yumurta
Vişneli tatlı için:
• 36 adet yıkanmış, çekirdekleri çıkarılmış vişne
Hazırlanışı:
1. Milföyler oda sıcaklığında hafif yumuşak iken 18 adet milföy hamurudan büyük bir kalıp yardımıyla  kalp şekli çıkarın. Kalıp çıkardığınız iki parçanın düzgün olmasına dikkat edin. Bu iki parçayı ve kesmediğiniz diğer 2 milföyü tatlıda kullanacaksınız.
2. Kalp şeklindeki 18 milföyün 9 adedine çatalla birkaç delik açın. (alt kısmın kabarmaması için)
3. Ezilmiş peynirleri,doğranmış maydanozu ve yumurtanın beyazını karıştırın.
4. Delikli kalplerin üzerine bir tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun.
5. Her birinin üzerine delmediğiniz 9 milföyden birini yerleştirin.
6. Pişerken açılmamaları için kenalarına iyice bastırın.
7. Tepsiye dizin.
8. Tatlı için; 2 adet kesilmemiş milföyün üzerine önceden ayırdığınız ortasından kalp şekli çıkarılmış milföy hamurlarını koyun.
9. Kenarlarına bastırın, ortadaki kalp şeklindeki boşluğun içine çatalla delikler açın. Bunları da tepsiye yerleştirin.
10. Fırını 220C’ye getirin.
11. Böreklerin üzerine (tatlı için hazırladığınız milföyler hariç) yumurtanın sarısını sürün.
12. Fırında üzerleri kızarana kadar -15/20 dakika- pişirin.
13. Soğuduktan sonra tatlı için hazırladığınız milföylerin ortasına 18 adet vişne yerleştirin.
9 adet börek ve 2 adet tatlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>