Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

5 Ağustos 2010 Perşembe

mini tart

  1. Tart hamuru
    • 1 yumurta
    • 125 gr margarin
    • 3 çorba kaşığı seker
    • Kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
  2. Kreması
    • 1 bardak süt
    • 1/2 kaşık un
    • 1/2 kaşık nişasta
    • 2 kaşık seker
    • 1 çay kaşığı vanilya
  3. Üzerine
    • Herhangi bir reçel
Hazırlanması
1. Yumurta, yağ, şeker, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile hamur yapıp buzdolabında 15 dakika bekletin. Daha sonra merdane ile açın.
2. 12li muffin kalıbınızı yağlayın ve hamurunuzu 12 parçaya ayırın. Bu parçaları elinizle daire şekline getirin.
3.Bu daireleri kalıbınızın her gözünün çeperlerini kaplayacak şekilde yayın.
3. Fırınınızı 175C'ye ayarlayın ve turtalarınızı kızarana kadar pişirin.
4.sütü, unu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı bir kapta karıştırıp ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soguduktan sonra turtaların ortalarına doldurun.
5.Üzerlerine birer tatlı kaşığı reçel koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>