Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

15 Ağustos 2010 Pazar

Elmalı Kıtırlı Kek

Apple_crumble


16 adet
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1yemek kaşığı kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam tarçın
  • yarım su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
  • 1,5 su bardağı minik doğranmış elma
Üzeri için:
  • 1 su bardağından biraz fazla un
  • 1 su bardağından biraz az kahverengi şeker
  • yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında ve küp küp kesilmiş

Hazırlanması:
  1. Hazırlık işlemlerinden yarım saat önce sütü ve limon suyunu karıştırıp bekletin.
  2. Kuru malzemeleri bir kaseye eleyin.
  3. Geniş bir kabın içinde yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin. Kuru karışımı ve sütü değiştirerek ekleyin. (kuru karışımın yarısı + süt  + kalan karışım) Elmaları ekleyin.
  4. Yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün. 
  5. Üst malzeme için yağı şeker ve un karışımına hamur karıştırma aleti ile veya 2 adet bıçakla yedirin. Kalıptaki keklerin üzerine taşırmadan paylaştırın. Önceden ısınmış 160C fırında 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>