Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Ağustos 2010 Cumartesi

susamlı simit














MALZEMELER VE YAPILIŞI

3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1/2 paket margarin, 1 tatlı kaşığı tuz , aldığı kadar un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. hamurdan ufak parçalar koparıp simit şekli veriyorsunuz. sonra sırasıyla yumurtanın beyazına ve susama batırıyorsunuz. 200C'de simitlerin üzeri kızarana kadar pişiriyorsunuz. (hamurdan çok büyük parçalar koparmamaya özen gösterin...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>