Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Ispanak Kavurması

anneanneciğimin ıspanak kavurması

malzemeler:
  • yarım kg ıspanak, ayıklanmış ve yıkanmış
  • 1 orta boy soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 7-8 dilim pastırma
hazırlanması:
1. temizlediğiniz ıspanakları doğrayıp bir tencereye alın. tencereyi orta hararetli ateşe koyun. hiç su koymadan ıspanaklar dibe çökene kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin.
2. ıspanakları bir süzgece alın. suyunu kaşık yardımıyla süzdürün. soğanı yemeklik doğrayıp tencereye sıvıyağ ile birlikte alın. soğanlar pembeleşince ıspanakları ve doğradığınız pastırmaları ekleyip hepsini kavurun.
4 kişilik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>