Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake

Karamelize_nektarinli_lorlu

Malzemeler:
Cheesecake:
  • 20gr. margarin
  • 175 gr. tuzsuz etimek
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 +1/4 bardak toz şeker *
  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi
  • 1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı
  • 500 gr. tuzsuz lor peyniri
  • 500 gr. süzme yoğurt 3 yemek kaşığı un
* Kahverengi şeker de kullanabilirsiniz.
Karamelize nektarin:
  • 140gr rondodan geçirilmiş toz şeker**
  • 25gr katı yağ, soğuk
  • 4 nektarin
**ingilizlerin kullandığı toz şeker bizimkinin daha da öğütülmüş hali, ben de onun gibi olsun diye rondodan geçiriyorum.
Hazırlanması:
  1. Yağı eritin. etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin.)
  2. Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin.
  3. Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu  köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın.
  4. Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın.
  5. 140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.)
  6. Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>