Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Çikolatalı ve Cevizli Kek

Cikolatali_cevizli_kek


Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 200gr tereyağı
  • 10-15 adet madlen sütlü çikolata
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (~1 tatlı kaşığı)
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çikolatalardan üç-dört tanesini sonradan eklemek üzere ayırıp kalanı tereyağı ile birlikte eritin.
  2. Yoğurdu ekleyip çırmaya devam edin. Çikolatalı tereyağını da ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu kaba eleyin (henüz karıştırmayacaksınız).
  3. Ayırdığınız çikolataları minik parçalara kırın. Cevizle beraber un+kabartma tozunun üzerine serpin. Tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın.
  4. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 175C'de yaklaşık 40 dakika pişirin. (soğuduktan sonra keki ters çevirip üzerine pudra şekeri serpin.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>