Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

8 Ağustos 2010 Pazar

kaygana


Malzemeler:
6 yumurta, 2 kaşık un, 4 kaşık süt (veya su), tuz. kızartmak için; tereyağ (veya sıvıyağ) içine; bal, ceviz, peynir, aklınıza ne gelirse....
Derin bir kaba un  elenir, bir yandan tel ile çırparak yumurtaları eklenir.süt ve tuzu da ilave edip, iyice çırpılır. Teflon tavada çok az yağ kızartıp bir kepçe bulamaçı tavaya yayılır. kaygananın her iki tarfı da kızartılır. tüm malzemeye aynı işlemi uyguladıktan sonra oralarına bal ve dövülmüş ceviz yerleştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>