Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Ayva Tatlısı ve Meyve Çayı

Ayva_tatlisi

malzemeler:
  • 6 adet ayva
  • 1,250kg toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı gıda boyası, aktardan isterken ayva tatlısı için aldığınızı belirtin
  • 10 adet karanfil
  • ayvaların çekirdekleri
hazırlanması:
  1. ayvaları soyup ikiye bölün. çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenara alın.
  2. temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin. üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını dökün.
  3. toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin. ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyun.  taşmamasına dikkat ederek pişirin. pişince servis tabağına alıp kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.
meyve çayı:
akşam bir de meyve çayı yaptım. 2 mandalina, 1 büyük elma ve 1 portakalın kabuklarını porselen bir demliğe doldurup üzerine karanfil ve tarçın ekledim. 15-20 dakika demlendikten sonra tadı çok güzel oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>