Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Ağustos 2010 Salı

Çokokremli Dondurma Pastası





Dondurma_cilek_3


Malzemeler:
  • 1 ince pasta tabanı/ cheesecake tabanı/ brownie
  • 1lt vanilyalı dondurma
  • 2 çay bardağı damla çikolata
  • 1lt çilekli dondurma
  • 5-10 adet çilek, doğranmış
  • 1lt antep fıstıklı dondurma
  • 1 portakalın kabuğu, rendelenmiş
  • 100gr çokokrem
Hazırlanması:
  1. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kullanacağınız tabanı kalıba bastırarak yayın. Vanilyalı dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Dondurmayı damla çikolata ile karıştırıp tabanın üzerine yayın. Bir çay kaşığı ile üzerine ara ara çokokrem dökün.
  2. Kalıbı dondurucuya kaldırıp çilekli dondurmayı çıkartın. Çilekli dondurmayı biraz bekletip doğradığınız çileklerle karıştırın. Kalıbı dolaptan çıkartıp dondurmayı yayın. Üzerine tekrar çokokrem döküp dolaba kaldırın.
  3. Fıstıklı dondurmayı bekletip sürülebilir kıvama gelince portakal kabukları ile karıştırın. En son bu karışımı kalıba yaın ve dondurucuda en az 4 saat bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>