Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Ağustos 2010 Salı

Gazpacho

gazpacho

malzemeler:
  • 2-3 olgun domates
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil taze biber
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 dilim kuru ekmek
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay bardağı zeytinyağı (ben 2 kaşık kullandım)
  • 2/3 su bardağı domates suyu
hazırlanması:
1. ekmeği bir kasede üzerini geçecek kadar su ile 5 dakika bekletin. daha sonra çatalın arkası ile suda ezin.
2. sebzeleri soyup doğrayın. tüm malzemeleri blendırdan geçirin.
3. üzerine dileidğiniz miktarda su ilave edip karıştırın. soğutup fesleğen yaprakları ile servis yapın.

ispanyollar bunu kasede, kızartılmış küp küp ekmekler (kruton) ile yemeyi tercih ediyorlarmış...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>