Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Kunta Kinte

Kunta_kinte


Malzemeler:

  • yarım litreden biraz fazla süt
  • 125gr tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
  • 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
  1. Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
  2. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
  3. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
  4. Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>