Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

13 Ağustos 2010 Cuma

Keçi Peynirli, İncirli ve Cevizli Lavaş

Keçi Peynirli, İncirli ve Cevizli Lavaş



12 adet
Malzemeler
  • 200gr taze keçi peyniri
  • yarım su bardağı kuru incir, sapları kesilmiş ve doğranmış
  • dörtte bir su bardağı yeşil soğan, doğranmış (beyaz + yeşil kısımları)
  • dörtte bir su bardağı ceviz içi, dövülmüş
  • yarım tatlı kaşığı tuz*
  • 2 lavaş (30cmx15cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde kesilmiş)
  • 4 marul yaprağı
Hazırlanması:
  1. Peyniri, inciri, cevizi, soğanı ve tuzu bir kasede karıştırıp çatalla iyice ezin.
  2. Nemli bir mutfak havlusunu tezgaha serin. Üzerine lavaşı yerleştirin. (Lavaş havayla temas edince çok çabuk kuruduğu için nemli bir bezin üzerinde durmasında yarar var.)
  3. İçinizin yarısını tatlı kaşığı ile lavaşın her tarafına yayın. Spatula ile iyice düzeltin. 2 marul yaprağını yan yana için üzerine koyun ve kendinize yakın kenardan başlayarak lavaşı sıkıca sarın. (kapanma yerinin yapıştığından emin olun.)
  4. 2 kenarını bıçakla kesip hemen streçleyin ve buzdolabına kaldırın. Aynı işlemi diğer lavaş için de yapın. Buzdolabında en az yarım saat (ya da 8 saate kadar) bekletin.
  5. Beklettikten sonra her birini 6 parçaya kesip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>