Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

19 Ağustos 2010 Perşembe

Kabaklı Minik Kekler

Zuchini_muffin



10 - 11 adet
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • dörtte üç su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • dörtte bir tatlı kaşığı karbonat
  • dörtte bir tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yumurta
  • üçte bir su bardağı mısır veya badem yağı
  • dörtte bir su bardağı portakal marmelatı
  • 1 kabak, rendelenmiş ve kağıt havlu üzerinde süzülmüş
  • dörtte üç su bardağı kuru üzüm veya kuru vişne
  • dörtte bir su bardağı ceviz veya badem
Hazırlanması:
  1. Fırını 205C'ye getirin. Unu, şekeri, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde yumurtayı, yağı, marmelatı, rendelenmiş kabağı çırpın.
  2. Unlu karışımı üç seferde yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. (yoğun bir karışım elde edeceksiniz.) Üzümleri ve cevizleri ilave edin.
  3. Muffin kaplarına kek kağıdı yerleştirin. Her bir kaba dörtte üçlerini dolduracak kadar kek karışımından boşaltın. Fırına yerleştirip 17-20 dakika pişirin. 5 dakika tel üzerinde soğutup kekleri kaplarından çıkartıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>