Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

6 Ağustos 2010 Cuma

Portakallı ve Fındıklı halkalar

ablamın portakallı ve fındıklı halkaları

malzemeler:
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 adet portakal
  • 1 paketten biraz az kabartma tozu
  • üzerine: pudra şekeri
  • unu bir kaba eleyin.
  • pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın.
  • fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin.
  • portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin.
  • bu karışımı unla karıştırın. hamuru yoğurun.
  • ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin.
  • tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. (bembeyaz olmasınlar).
  • pudra şekeri serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>