Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Renkli Patates Topları

Renkli_patates_toplari


40-45 adet
malzemeler:
  • 8-9 orta boy patates
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • 3 adet havuç, rendelenmiş
  • küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
  • kırmızı biber
hazırlanması:
  1. patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. ezme aleti ile hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. en son tuzunu ekleyip karıştırın.
  2. ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>