Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

13 Ağustos 2010 Cuma

Kayısılı Ay Kurabiyeleri

20 Adet
 
Malzemeler:
  • 100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilmiş)
  • 500 g (4 su bardağı) un
  • 200 ml (1 kutu) krema
  • 70 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
  • 125 gr (1/2 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
not: ben hamur toparlanmakta zorlanınca 1,5 paket krema kullandım, bu durumda şekeri de bir miktar arttırabilirsiniz.
 
Hazırlanışı:
 
  1. Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın.
  2. Kayısılarınızı süzdürüp küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 eşit parçaya bölün.
  4. Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve avuç içi büyüklüğünde açın. Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın. İki ucunu bastırarak kapatın.
  5. Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın. İki ucunu ortaya doğru bükerek ay şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırında alıp soğuduktan sonra pudra  şekeri serperek servis yapın.
Not: Bu kurabiyeyi kuru kayısı yerine hoşaflık ekşi yaprak kayısı, farklı kuru meyveler veya damla çikolata kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>