Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Ağustos 2010 Salı

Hindistan cevizli, çilekli pudingli kek

Cilekli_kek_1_2


Malzemeler:
  • 3 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 1 paket çilekli puding (pişirilmemiş)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı + dörtte bir su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (2 tatlı kaşığı)
Hindistan cevizli acıbadem kurabiyeleri için:
  • 1 yumurta akı
  • dörtte bir su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Hazırlanması:
  1. Yumurta akını mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini, unu ve vanilyayı katın.
  2. Kek için yumurtaları ve şekeri çırpın. Sırayla pudingi, yağı, sütü, kabartma tozu ile karıştırılmış unu ekleyin.
  3. Karışımı kek kalıbına veya muffin kalıplarına dökün. Bir tatlı kaşığı ile hindistan cevizli karışımı keklerin ortasına yerletirin. (Büyük kalıpta yapıyorsanız kenarlara gelmemelerine dikkat edin.)
  4. Önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin. (Muffin kalıbında yapıyorsanız yalaşık 15-20 dakikada pişiyorlar.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>