Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

20 Ağustos 2010 Cuma

Yoğun Çikolata Dilimleri

Yogun_mutluluk



Malzemeler:
  • 150gr tereyağı, küçük küplere bölünmüş
  • 240gr bitter çikolata, parçalanmış
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 3 yumurta, hafifçe çırpılmış
  • 1 paket vanilya
  • dörtte üç su bardağı un
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket fındıklı çikolata, parçalanmış
Hazırlanması:
  1. Kare borcamı yağlayıp yağlı kağıt serin. (Yağlı kağıt yoksa yağlanmış bir alüminyum folyo da olur.)
  2. Tereyağını ve çikolatayı bir tavaya alın. Düşük ısıda karıştırarak (kaynamasına fırsat vermeden) eritin.
  3. Eriyen çikolata ılınınca şekeri, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu eleyin, yoğurdu ve fındıklı çikolatayı ilave edin. (Eğer karışım çok sulu gelirse azar azar un ekleyin ancak kek kadar yoğun olmamasına özen gösterin.)
  4. Karışımı kare bir borcama yayın. Orta sıcaklıktaki fırında batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar pişirin. (Tarifte dikdörtgen borcama koyup 40 dak + üzerini kapatıp 20 dak. daha pişirin deniliyordu, benimki 175C fanlı fırında  20 dakikada pişti...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>