Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

6 Ağustos 2010 Cuma

Sebzeli Börek

8 kisilik
750 gr un,1 adet yumurta, 2 cay bardagi sivi yag, 1 su bardagi sut, 1 tatli kasigi maya, 1 cay kasigi toz seker, Yarim su bardagi ilik su, 1 adet yumurtanin sarisi, 1 tatli kasigi tuz

İç için
1/2 demet maydanoz, 250 gr beyaz peynir, 1 kase kadar karisik sebze (Ben dondurulmus sebze karisimi kullandim. Havuc, misir ve fasulye vardi. Yalniz buradaki fasulyeler Turkiye'dekiler biraz daha farkli daha ince.)

YAPILIŞI
Oncelikle kucuk bir kapta 1 tatli kasigi mayayi, 1 cay kasigi toz sekeri ve yarim su bardagi ilik suyu karistirin ve maya kabarana dek bekleyin. Unu, 1 cay bardagi sivi yagi, 1 su bardagi ilik sutu ve tuzu ilave edin. Hamurun tekrar kabarmasi icin bir sure daha bekletin. Bu arada icini hazirlayin. Sonra hamuru dort esit parcaya ayirin. Her bezeyi hazir yufka buyuklugunde acin. Ilk yufkanin uzerine firca yardimiyla sivi yag surun. Bohca seklinde katlayin. Tepsinin boyuna gelmesi icin merdana ile biraz daha acin. Diger yufkalari da bu sekilde acin. Ilk yufkayi tepsiye alin, Uzerine sivi yag surup hazirladiginiz icden serpin. Bu sekilde butun yufkalari bitirin. Sonra elinizle bastirarak yufkalari buyutun. Uzerlerine yumurta sarisi surun. Kesin ve her bir parcanin uzerine corek otu serpin. Onceden isitilmis 180-200 C firinda yaklasik 1 saat pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>