Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

6 Ağustos 2010 Cuma

elmalı pay














 MALZEMELER

 payın hamuru için, 1 adet yumurta, 1 çay bardağından az yoğurt, 125 gr margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 5 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 3-3,5 su bardağı un gerekiyor. iç malzemesi için, 3 adet orta boy elma, 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tarçın.

YAPILIŞI
hamuru yapmak için, yumurtayı büyük çay bardağına kırın. kalan kısmı yoğurt ile tamamlayın. bunları bir kaba alıp unu katın. içine sıvıyağ, erimiş margarin ve toz şekeri ekleyip, karıştırın. yumuşak bir hamur hazırlayın. içi için elmaları soyup rendeleyin, tarçın ve şekerle karıştırın. (isterseniz ceviz de ekleyebilirsiniz.) hamuru iki eşit parçaya bölün. birini kelepçeli yuvarlak kek kalıbına yayın. (ben bir de harcı koymadan önce suyunu iyice süzdüm.) harcı üzerine koyun. kalan hamuru da bu malzemenin üzerine yayın. 175C fırında 30-35 dk. pişirin. piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin. (ben şekeri serperken farklı kurabiye kalıpları kullandım.)
not: bu pastanın hamurunu sermek biraz zahmetli. sererken size hamur yetmeyecekmiş gibi gelebilir ama siz hamuru elinizle kenarkara doğru ittirerek yayın. piştikten sonra da kalıptan çıkarap tersini çevirin. böylece çok da düzgün olmayan taraf alta gelir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>