Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

15 Ağustos 2010 Pazar

Limonlu Kremalı Kekler

Limon_krempeynir_kek




10-12 adet

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 limonun suyu
  • 4 yumurta
  • yarım su bardağı krem peynir
Hazırlanması:
  1. Fırını 175C'ye getirin. Küçük kek kalıplarının içine kağıt kalıplar koyun. Limon kabuğu rendesinden 1 tatlı kaşığı ayırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin. Kalan limon kabuğunu rendesini kaba ilave edin.
  2. Limon suyundan 2 tatlı kaşığı ayırın. Ayrı bir kabın içinde mikser yardımıyla tereyağını, 1 su bardağı toz şekeri ve limon suyunu çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Yumurtalı karışımı unlu karışıma ekleyip karıştırın. Krem peyniri, 1 tatlı kaşığı limon kabuğunu, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve 2 tatlı kaşığı limon suyunu ayrı bir yerde çatalla ezerek karıştırın. 
  3. Kalıpların içine 3 yemek kaşığı hamur karışımından üzerlerine de 1 yemek kaşığı peynirli karışımdan koyun. Kalan kek hamurunu kalıplara paylatırıp üzerlerini düzeltin. Fırında 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>