Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Ocak 2010 Çarşamba

Ekşili Sebze Çorbası (4 Kişilik)


Malzemeler 
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Çay Bardağı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Un
5 Su Bardağı Etsuyu
3 Diş Sarmısak
1 Adet Limonun Suyu
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz


Yemeğin Tarifi  
Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarini koyup kavurun.

Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 1 çay bardağı bezelyeyle birlikte tencereye koyun. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Et suyunu ekleyin. Tuzu da katıp sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Bu arada limon suyu, dövülmüş sarmısak ve naneyi karıştırın. Çorbaya ilave edip tencereyi ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>