Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

25 Ocak 2010 Pazartesi

Nohutlu Mantı Çorbası

Nohutlu_manti_corbasi


Malzemeler:
  • 2 çorba kasesi mantı, küçük hazırlanmış ve pişirilmemiş
  • 1,5 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş
  • 1  yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 lt kaynamış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı iyice soğutulmuş su
Hazırlanması:
  1. Yağları ve salçayı tencereye alın. Biraz kavrulunca kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp sırayla tuzu, nohutu ve mantıyı ilave edin.
  2. Mantılar pişene kadar 10 dakika kaynatın. Ardından mantılar suyun içinde erimesin diye soğuk suyu tencereye dökün.
  3. Kaselere alıp üzerine bir miktar nane serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>