
Malzemeler:
- 2 çorba kasesi mantı, küçük hazırlanmış ve pişirilmemiş
- 1,5 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 lt kaynamış su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı iyice soğutulmuş su
- Yağları ve salçayı tencereye alın. Biraz kavrulunca kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp sırayla tuzu, nohutu ve mantıyı ilave edin.
- Mantılar pişene kadar 10 dakika kaynatın. Ardından mantılar suyun içinde erimesin diye soğuk suyu tencereye dökün.
- Kaselere alıp üzerine bir miktar nane serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder