Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Tavuklu Mercimek Çorbası

Malzemeler

2 adet haşlanmş tavuk budu

1 adet doğranmış soğan

3 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek

1 yemek kaşığı pirinç

Yarım havuç rendesi

1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 yemek kaşığı un

Üzeri için :

1 su bardağı tavuk suyu

3 dilim tost ekmeği

1 kaşık toz biber

Yemeğin Tarifi

Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun.

İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun.


Earch-earn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>