Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Ocak 2010 Salı

Top Top Köfte

Top_top_kofte

Köfte Harcı:
  • 750gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim ekmek içi
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu*
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
*kabartma tozu köftelerin yumuşak olmasını sağlıyor.
Kızartmak için :
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Ayrıca:
  • 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • 1 diş sarımsak, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
Hazırlanması:
  1. Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek  en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
  2. Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
  3. 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
  4. Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.  Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>