
Köfte Harcı:
- 750gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dilim ekmek içi
- yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu*
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- tuz
Kızartmak için :
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
- 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
- 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
- 1 diş sarımsak, doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- tuz
- Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
- 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
- Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder