Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Mercimekli Bulgur Çorbası

Malzemeler 
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 baş soğan
2 adet kırmızı sivri biber
10 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı kullandığınız yağ
1 yemek kaşığı üzeri için tereyağı
Yarım yemek kaşığı nane
Yeteri kadar kırmızı biber


Yemeğin Tarifi  
Mercimek ve bulgurları ayıklayıp yıkayın. Diğer tarafta bir tencereye yağ ve ince kıyılmış soğanları koyun ve hafif kavurun. Sivri biberleri sıcak suda 5-10 dakika bekletip kabuklarını soyun. İnce ince doğrayıp soğanlara ekleyin. Soğanlarla beraber biraz kavurun. Sonra önceden hazırlanmış et suyunu ilave ederek kaynatın.

Kaynamaya başlayınca bulgur ve mercimeği koyup ocağın altını yarıma getirin. Kısık ateşte mercimek ve bulgurlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Ìçine pul biber ve nane ekleyerek çorbanın üzerine gezdirin. Servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>