Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Ocak 2010 Salı

Kestaneli Tavuk

Kestaneli_tavuk_1


Malzemeler:
  • 25gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 soğan, doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tutam tel safran
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tavuk, parçalara ayrılmış
  • tuz ve karabiber
  • 1 veya 1,5 yemek kaşığı bal
  • 500gr kestane, pişmiş
Hazırlanması:
  1. Tereyağını ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Soğanların renkleri değişmeye başlayınca zencefil, safran ve tarçını ilave edin. Tavuk parçalarını ekleyip tuz ve karabiber serpin ve hafifçe kahverengileşmelerini sağlayın.
  2. 250ml suyu tencereye ekleyin. Tavukları en az bir defa çevirerek pişirin. (Çevirdiğiniz zamanlar dışında tencerenin kapağı kapalı olsun.) 15-20 dakika sonra göğüs etini, 25 dakika sonra da tüm etleri tencereden çıkartın.
  3. Soğanları pişirmeye devam ederek yoğun kahverengi bir sos elde edin. Sosunuz olunca balı ekleyin (yazar 1 yemek kaşığı kullandığını belirttiği için ben de o kadar kullandım) Tadını dengelemek için yeterince tuz ve karabiber serpin.
  4. Kestaneleri ekleyip 5-10 dakika pişirin. Tavuk etlerini yeniden ekleyip onlarla da birkaç dakika daha pişirin. Kestaneler yumuşayıp tavuk ballı aromayı çektiği zaman yemeğiniz hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>