Malzemeler
2 Parça Tarhana
1/2 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti
1 Adet İri Domates
5 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Tane Karabiber
10 Su Bardağı Su
Yemeğin Tarifi
Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim.
Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.
Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulur.
29 Ocak 2010 Cuma
Top Tarhana Çorbası (6 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Top Tarhana Çorbası,
top tarhana nasıl pişirilir,
top tarhana nasıl yapılır,
top tarhana nedir,
top tarhana resimleri,
top tarhana tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder