Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Yayla Çorbası (5 Kişilik)

Malzemeler

10 Su Bardağı Et Suyu

1 Su Bardağı Pirinç

5-6 Su Bardağı Un

125 gr Tereyağı veya Margarin

250 gr Yoğurt

2 Yumurta Sarısı

2 Çay Kaşığı Kekik

Tuz

Yemeğin Tarifi

Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın.

Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin.

Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>