Malzemeler
1 Su Bardağı Sarı Mercimek
1 Küçük Dana Kol Kemiği
5 Su Bardağı Su
2 Küçük Patates
2 Soğan
2 Havuç
1 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
1 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.Karabiber, kırmızıbiber le limon ekleyip servis yapın.
27 Ocak 2010 Çarşamba
Elvan Kız Çorbası (4 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
elvan çorbaları,
elvan çorbası,
elvan kız çorbası,
elvan kız çorbası resimleri,
kız çorbaları,
kız çorbası,
kız çorbası nedir,
resimli kız çorbaları,
resimli kız çorbası tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder