Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Ocak 2010 Çarşamba

İrmikli Rende Çorbası (4 Kişilik)


Malzemeler 
2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kasığı zencefil
1 çay kasığı kırmızı tozbiber
1 çay kasığı karabiber
4 su bardağı tavuksuyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz , su


Yemeğin Tarifi  
2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin.

Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın.

Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>