Malzemeler
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz karabiber kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.
Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.
27 Ocak 2010 Çarşamba
Bezelye Çorbası (4 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
bezelye,
bezelye çorbası,
bezelye çorbası resimleri,
bezelye nasıl alınır,
bezelye nasıl hazırlanır,
bezelye nasıl pişirilir,
bezelye nerede bulunur,
bezelye nereden alınır,
dereotu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder