Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

28 Ocak 2010 Perşembe

Kuru Fasulyeli Makarna Çorbası (4 Kişilik)


Malzemeler 
125 gr boru makarna
1 su bardağı kuru fasulye
1 havuç
1 küçük kereviz
1 soğan
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz


Yemeğin Tarifi  
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirin ve bir taşım kaynatıp süzün. Havuç, kereviz ve soğanı küp küp doğrayın.

5 bardak suyu tencerede kaynatın. Fasulye ve havucu ilave edin. Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca kereviz ve soğanı ekleyip haşlayın. Tuz serpip makarnayı ilave edin ve kapağı yarı açık olarak pişirin. Çorba koyulaşınca zeytinyağı ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>