
Malzemeler:
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı*
- 2 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 4-5 adet kurutulmuş domates, doğranmış*
- 3 adet kurutulmuş sivri biber, doğranmış*
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı kaynamış su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
- Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.
- Soğanı zeytinyağı ile öldürün. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
- Pilav, suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin. (Bu yemek et ya da patlıcan yemeklerinin yanına güzel gidiyor.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder