Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Ocak 2010 Çarşamba

Baharatlı Balkabağı Çorbası


Malzemeler 
1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde)
1 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında)
2 adet kuru defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
½ çay kaşığı kimyon
5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı ılık su

Üzeri için;
½ su bardağı dolusu hazır süt kreması

Yemeğin Tarifi  
Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın.

Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin.

Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>