Malzemeler
1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde)
1 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında)
2 adet kuru defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
½ çay kaşığı kimyon
5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
½ su bardağı dolusu hazır süt kreması
Yemeğin Tarifi
Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın.
Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin.
Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın.
27 Ocak 2010 Çarşamba
Baharatlı Balkabağı Çorbası
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Baharatlı Balkabağı Çorbası,
baharatlı çorba,
balkabağı,
balkabağı çorbası,
balkabağı çorbası resimleri,
resimli balkabağı çorbası tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder