Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Sebze Ezme Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı

200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç

150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates

2 adet ince doğranmış kuru soğan

200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates

2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber

4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak

150 gr tereyağı veya margarin

Yeteri kadar tuz

6 bardak su

Yemeğin Tarifi

Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.

Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>