Malzemeler
Paça Malzemesi
4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
4 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiye Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta
1 Limon Suyu
6 Çorba Kaşığı Sirke
6 Diş Sarmısak
Yemeğin Tarifi
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.
Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.
Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur.
29 Ocak 2010 Cuma
Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
paça çorbası nasıl hazırlanır,
paça nasıl hazırlanır,
paça nasıl terbiye edilir,
terbiye malzemesi,
Terbiyeli Paça Çorbası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder