Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler

Paça Malzemesi

4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)

4 Su Bardağı Su

Tuz

Terbiye Malzemesi

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çorba Kaşığı Un

2 Yumurta

1 Limon Suyu

6 Çorba Kaşığı Sirke

6 Diş Sarmısak

Yemeğin Tarifi

Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.

Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.

Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.

Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>