Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Pazı Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

200 gr Pazı Yaprağı

1 Kuru Soğan

1 Büyük Patates

1.5 Su Bardağı Su

1 Paket Tavuk Bulyon

1 Su Bardağı Süt

5 Çorba Kaşığı Krema

2 Çorba Kaşığı Un

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi

Tuz, Karabiber





Yemeğin Tarifi

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın.



Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın. Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın. Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin.



Karışımı blender yardımıyla ezin. Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>