Malzemeler
200 gr Pazı Yaprağı
1 Kuru Soğan
1 Büyük Patates
1.5 Su Bardağı Su
1 Paket Tavuk Bulyon
1 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın.
Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın. Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın. Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin.
Karışımı blender yardımıyla ezin. Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.
29 Ocak 2010 Cuma
Pazı Çorbası (4 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Pazı Çorbası,
pazı çorbası nasıl hazırlanır,
pazı çorbası nasıl yapılır,
Pazı Çorbası resimleri,
pazı nedir,
pazı yaprağı,
resimli pazı tarifleri,
tavuk bulyon
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder