Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Sorpa

Malzemeler

500 gr kuşbaşı (kuzu eti)

1 adet orta boy soğan

1,5 yemek kaşığı un

Yarım demet taze soğanın yeşili

4-5 dal taze nane

1 ufak kase yoğurt

Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

1 yemek kaşığı margarin

Yemeğin Tarifi

Bir tencerenin içine margarini koyun. Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurun. Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin.

Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyin. Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırın. Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>