Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Ocak 2010 Çarşamba

İrmik Çorbası (4 Kişilik)


Malzemeler 
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kasığı margarin
Yarım limon, tuz







Yemeğin Tarifi  
Tavuk suyunu tencereye alıp, kaynatın. İrmiği ıslatın. Süzüp, tuzla beraber kaynayan suya ilave edin. 2 adet yumurta sarısını yarım limonla çırpın.

Pişirdiğiniz çorbadan 3 çorba kasığı alıp, yumurta ve limon suyu karışımına ekleyin. Tekrar çorbaya katın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.

2 çorba kasığı margarini tavada eritin. Yarım çorba kasığı salçayı yağda ezip, çorbanın üzerinde gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>