Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Tavuklu ve Mısırlı Çorba (4 Kişilik)

Malzemeler

Yarım tavuk göğüs fileto

1 yumurta akı

1 yumurta sarısı

5 su bardağı tavuk suyu

3-4 çorba kaşığı mısır nişastası

1 tavuk bulyon

3 çorba kaşığı mısır

Yarım çay bardağı su

tuz

Yemeğin Tarifi

Tavuk etini ince ve kısa şeritler halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz, ufalanmış tavuk bulyon ve 1 çorba kaşığı su serpip elinizle harmanlayın. 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Mısır nişastasını su ile karıştırıp tavuketine ilave edin ve tekrar karıştırın.

Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tavuk etli karışımı ve mısırı ilave edin. Yumurta sarısını çırpıp sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavuketleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>