Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Sebze Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler

4 Kahve Fincanı Kuru Fasulye

2 Sap Pırasa

2 Büyük Patates

2 Havuç

300 gr Taze Fasulye

2 Kabak

4 Domates

3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

150 gr. Spagetti

2 Soğan

150 gr. Fesleğen Sosu

Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi

Kuru fasulyeyi 1 lt tuzlu suda kaynatıp ateşten alın ve 1 saat suda bekletin. Tekrar ateşe alıp 1,5 saat daha kısık ateşte kaynatın. Suyunu bir kasede bekletin.

Patates, soğan, havuç,tazefasuye, pırasa ve kabağı yıkayıp ayıklayın. Patates ve kabağı küp küp doğrayın. Havucu dilimleyin. Taze fasulyeyi ikiye veya dörde bölün. Pırasayı şeritler halinde soğanı ise küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun. ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp küp doğrayın.

Zeytinyağını büyük bir tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulyeden kalan suyu ve 1 lt soğuk suyu ilave edip kaynatın. Patates, taze fasulye ve havucu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. 15 dakika pişirin. Pırasa, kabak, kuru fasulye ve küçük parçalara bölünmüş spagettiyi ilave edin. 15 dakika daha pişirin.

Çorbayı servis tabaklarına alıp bir miktar fesleğen sosu ile tatlandırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>