Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Patlıcan Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

2 Adet Patlıcan

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çorba Kaşığı Un

2 Su Bardağı Et Suyu

1 Su Bardağı Süt

1 Adet Yumurta Sarısı

1 Adet Limon Suyu

Kırmızıbiber, Kimyon

Tuz , Karabiber

2 Çorba Kaşığı Ceviz

Yemeğin Tarifi

2 Adet patlıcanı ateşte közleyin. Kabuklarını soyup, ince ince kıyın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Patlıcanları 1 çorba kaşığı unla kavurun. 2 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin.

1 su bardağı süt, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 adet limonun suyunu çırpıp çorbaya ilave edin. Kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri 10 dakika kaynatın.

Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine küp küp doğranmış kızarmış patlıcan ve ceviz serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>