Malzemeler
2 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Adet Limon Suyu
Kırmızıbiber, Kimyon
Tuz , Karabiber
2 Çorba Kaşığı Ceviz
Yemeğin Tarifi
2 Adet patlıcanı ateşte közleyin. Kabuklarını soyup, ince ince kıyın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Patlıcanları 1 çorba kaşığı unla kavurun. 2 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin.
1 su bardağı süt, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 adet limonun suyunu çırpıp çorbaya ilave edin. Kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri 10 dakika kaynatın.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine küp küp doğranmış kızarmış patlıcan ve ceviz serpip servis yapın.
29 Ocak 2010 Cuma
Patlıcan Çorbası (4 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
patlıcan,
Patlıcan Çorbası,
patlıcan çorbası resimleri,
patlıcanlı çorba,
patlıcanlı çorba tarifleri,
patlıcanlı tarifler,
patlıcanlı yemekler,
resimli patlıcan çorbası tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder